SageTeknoloji ÜCRETSİZ WEB SİTESİ NASIL KURULUR ? | SageTeknoloji

ÜCRETSİZ WEB SİTESİ NASIL KURULUR ?

, , No Comments
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ NASIL KURULUR ?

Ücretsiz web sitesi kurmamız için Domain ve Hosting'e ihtiyacımız olacaktır.

Kısaca hosting, bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya dokümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Domain (alan adı) internet üzerinde kelimelerin ya da rakamların tescil edildiği isimlerdir. Web sitelerinin bir isimler yani adresleri olmak zorundadır. Armadigital.net bir domaindir, bu domain dns protokolü ile bir hosting hizmetine bağlanır ve ip adresleri üzerinden yayın yapar. Her web sitesinin bir domaini olmak zorundadır. Domain olmazsa web siteleri sadece ip adresleri üzerinden çalışabilir bu da çok fazla tercih edilen bir sistem değildir.

Ücretsiz domain sağlayan sitemiz dot.tk bu site üzerinden hesap açıp domaini aldıktan sonra sıra hosting'e geliyor. Hosting'i ücretsiz olarak bize sağlayan site ise 000webhost.com.

000webhost'da hesap açtıktan sonra ücretsiz hosting oluşturuyoruz ve veri tabanlarını yönet kısmından bir veri tabanı oluşturuyoruz.

Veri tabanı oluşturduktan sonra sıra domainimizi 000webhost'a park etmek olacaktır.

000webhost anasayfasında sayfamızın detaylar kısmında web adresi ayarla kısmına tıklıyoruz, daha sonrasında karşımıza iki seçenek çıkıyor. Bu seçeneklerden kendi alan adını kullan ve alan adı satın al seçenekleri vardır. Burda kendi alan adımızı kullanacağımızdan dolayı "kendi alan adım" seçeneğini kullanıyoruz. Sonrasında alan dot.tk'dan aldığımız alan adını oraya yazıyoruz. Daha sonra alan adını onaylamamız için bize bir mail geliyor. Mail onaylandıktan sonra alan adı ve hosting hazırlanmış oluyor.

Sonrasında isteğinize göre wordpress veya joomla kurulumu yaparak web sitenizi dilediğiniz gibi hazırlayabilirziniz.

0 yorum:

Yorum Gönder